En bil som går på vatten?

Det talas mycket om miljöhot och om det dåliga i att använda fossila bränslen. Något som troligtvis kommer ödelägga vår värld. Därför satsas det numera på biodiesel, elbilar, etanoldrift m.m. även om elbilen fanns redan år 1900. Men då kallades den för Elektro-bilen.

Med andra ord är elbilen inget nytt, vilket ni kanske  redan visste?

Men jag har lekt lite med tanken att tack vare vår fantastiska teknologi med datorer, fysik, kemi etc. så borde vi väl kunna göra en bil som drivs med vatten eller rent av luft? Om vi kan klyva atomer, flyga till månen eller prata live med någon på andra sidan världen tack vare webbkameror och hypersnabbt internet så borde inte en sådan bil vara en större utmaning.

Faktum är att dessa typer av bilar redan har uppfunnits men samtliga människor som har gjort dessa uppfinningar, har på ett eller annat sätt misslyckats eller dött. Konspirationsteoretikerna påstår att de stora oljebolagen har haft ett finger med i spelet. Antingen via sabotage eller mord och några av dem har hamnat bakom galler och bom. Oavsett vilket så finns det några intressanta historier om dessa uppfinningar. Ta t. ex. Daniel Dingel som efter att ha inlett ett partnerskap med ett stort företag, plötsligt blev dömd till 20 års fängelse för bedrägeri.

Den mest kända bilen som drivs av vatten kommer nog från tv-serien ”That 70´s Show” där Steven Hyde vid otaliga tillfällen pratar om att regeringen har mörkat att det faktiskt redan finns sådana bilar. Kanske han hade rätt? Kanske det är de stora oljebolagen som fortsätter mjölka pengar och försura vår planet så långt det går och som har gjort sig av med sina farliga konkurrenter. Om de fossila bränslena slutade användas, ja vad skulle då hända med Esso, BP, Statoil och alla de andra stora bolagen?

Nu får jag väl hoppas att jag inte har stött mig med något av bolagen. Om bloggen slutar att uppdateras, ja då vet ni varför 😉

”The truth is out there.”

Bilder från pukmedia.com och imdb.com

34400cookie-checkEn bil som går på vatten?