Buhuu Facebook är dum-dum!

Priset till veckans lipsill går till Johan Staël von Holstein, före detta IT-entreprenör, som i en artikel i E24 säger att Facebook stjäl våra liv.

http://www.e24.se/entreprenor/facebook-gor-oss-till-digitala-slavar_2442901.e24

Att Facebook äger allt som publiceras på sidan är väl ingen hemlighet längre. Bilder, samtal, kontaktlistor, filmer – allt tillhör Facebook och dess grundare, Mark Zuckerberg. Därmed, menar von Holstein, är våra liv ägda av ett företag och detta gäller speciellt de yngre där digitala sociala nätverk är väldigt viktiga. Han själv säger att 75% av vad han gör på Facebook är arbetsrelaterat och dessutom har han över 5000 kontakter att hålla reda på, vilket gör att han känner sig som gisslan av Facebook.

Om han tycker det är så jäkla illa att han gnäller om det under 45 minuter på en presskonferens och dessutom känner att han ger ut så mycket av sitt liv så kanske han borde gå på någon slags avvänjning? Eller rent av byta jobb.

“Bohoo jag är en mesig man som inte har kontroll över mitt eget liv och vad jag delar med mig av på Facebook, Mark Zuckerberg är elak som lade sand i min virtuella blöja!”

Men det är ju inte enbart von Holstein som hackar på Facebook. I Italien har en 18-åring fått astma av att kolla på sin ex-flickväns profil efter att de hade separerat. Läkarna anser att sociala medier kan orsaka psykisk stress och ja, det är klart att det kan. Speciellt om man sitter i samma situation som den 18-åriga killen.

Nyss dumpad, redan deprimerad och som använder sig av en falsk identitet för att komma in på exets profilsida för att läsa vad hon tycker o tänker, trots att han var blockerad. Det är jobbigt att vara spion, speciellt under sådana förhållanden. Till nästa gång kanske han skulle låta bli att vara så nyfiken. Men är det Facebooks fel? Knappast.

Artikeln läser du här: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8151420.ab

33660cookie-checkBuhuu Facebook är dum-dum!