Förbjuds äta godis på jobbet

Hmm…jag förstår inte riktigt uppståndelsen den här nyheten har orsakat.

På Menigo Foodservice lager har personalen blivit förbjudna att äta godis, frukt, tugga tuggummi och dricka läsk på jobbet, efter att en anställd har blivit ertappad med att snatta. Men hur menar de egentligen? Det är ju skillnad på om arbetarna jobba medan de äter eller om de har med sig detta i matsalen, vilket också påpekas längre ner i artikeln. Sedan ska det väl snarare anses som en välgärning av arbetsgivaren som förbjuder åtminstone godiset. Det borde väl främja hela personalen att äta mindre snask.

Sedan är det ju förstås inte bra att hela personalen ska känna sig oskyldigt utpekade som snattare, vilket de tydligen gör. Kanske med rätta, för det måste vara ganska frestande att inte ta lite när det ligger i mängder, rakt under näsan.

Aftonbladets läsare har tyckt till om saken och tydligen blev det en livlig debatt om detta, där någon tycker att det är en psykisk tortyr, att inte få äta godis. Visst kan man skratta åt det men samtidigt måste man förstå att ett godissug är minst lika illa som ett sug efter tobak.

Men kanske det inte alls handlar om detta, utan om att arbetsgivaren ska kunna bestämma en sådan sak alldeles själv. So what? Vi lever ju redan i en förklädd diktatur där vi kan bli avlyssnade, tvingas betala skyhöga skatter där tv-licensen är bland de värsta maffiametoderna som Sverige någonsin haft. Är vi inte vana att bli tvingade till olika saker som svider inpå skinnet, som vi gnäller över men ingenting gör åt? Jovisst är det så.

Den enda skillnaden är att du kan oftast se din arbetsgivare i korridoren och ha en diskussion med närhelst du önskar, till skillnad mot en statsminister som du bara har sett på tv och som du dessutom har fått intrycket av inte bryr sig ett skit om vad du har att säga.

Är dessutom din chef lite rund, kanske uppväxt på snattat godis, ja då bara måste du reagera. Då har han skitit i det chokladbruna skåpet!

Bild från pixdaus.com. Läs även på SvD.

32880cookie-checkFörbjuds äta godis på jobbet