Vapen mot telefonförsäljare

Ringer det ibland och när du svarar finns det ingen i andra änden? Då är det troligtvis från en telefonväxel kopplat till ett telemarketingföretag.

Nu finns det sidor på nätet där besökarna själv kan lägga upp telefonnummer på sådana företag och det fungerar även som ett slags klagomur. I och med detta kan man även ringa upp säljaren för att be dem sluta. Artikeln.

Personligen brukar jag inte ha några större problem med telefonförsäljare då de aldrig ringer mig. Ibland kan det hända att jag får ett samtal men jag får alltid säga nej tack till slut. Oftast tycker jag faktiskt synd om dem för jag vet hur grisiga förhållanden de måste jobba i, enbart provision osv, och det är nästan så jag vill trösta dem efter att jag har sagt nej. Men det är klart, i de kurser de får handlar det oftast om att kunna beveka kunden så visst är det snyggt uträknat.

Jag testade tre gånger att jobba som telefonförsäljare och det gick åt skogen varje gång. Mest minns jag den gången jag skulle ringa till en äldre man och försöka sälja en prenumeration av Borås Tidning. Kvinnan i huset svarade och jag bad att få prata med mannen, varpå kvinnan började halvt skrika och halvt gråta i telefonen att hennes man hade gått bort för ett halvår sedan och att jag borde veta detta. Det var bara att ursäkta sig så gott det gick, säga förlåt och ringa vidare. Som om inget hade hänt.

Telefonförsäljare, nej tack. Aldrig igen.

32790cookie-checkVapen mot telefonförsäljare