Intressant skrivet om prostitution

Den eviga frågan, existerar den lyckliga horan?

Hanne Kjöller, krönikör på Dagens Nyheter skriver väldigt intressant om sexresor till Thailand och hur vanligt det är. Det verkar att mer eller mindre vara en allmänt accepterad företeelse som tolereras av de flesta. Sant förvisso, som Kjöller säger, att det är skillnad på Sverige och Thailand, men oavsett vilket land man talar om vore det väl upp till sexköparnas samveten att säga nej till att köpa människor.

En annan intressant sak som Kjöller skriver är att det är män i 20-30 årsåldern som är kunderna, oftast snygga nog att kunna fixa kvinnor på egen hand. Att de sedan är med ”breda tatuerade bringor, kamouflagefärgade shorts, rakade skallar och spända käkar” låter ju lite märkligt och det är ju väldigt frestande att måla upp sin egen fantasifulla bild av sådana mäns psyken och böjelser. Men jag låter bli. För innerst inne undrar jag om de här männen egentligen bara är missförstådda, med en trasig barndom, dåliga erfarenheter o.s.v.  Självklart är det inte försvarbart, men var fanns samhällets skyddsnät för de männen när de behövde det som mest?

Nu står de i kön på Arlanda och har betalt flera tusen kronor för att åka tusentals kilometer för att få känna värme och närhet av en helt främmande människa. Det är trots allt lite sorgligt, om man tänker efter. För båda parter.

Läs den intressanta artikeln här.

Bild från islifeeasysomeway.blogg.se

32510cookie-checkIntressant skrivet om prostitution