Har du en zombie?

Läste på DN om zombies, alltså datorer som kan användas i brottsliga sammanhang och det värsta är att vem som helst kan få sin dator kapad.

Jag är ingen expert på datorer, trots att ”alla” tycks tro det om mig. Jag är bara en användare, dock tekniskt lagd så jag klaret mesta, men är absolut ingen expert på något sätt.

Hur som helst, jag läste artiklarna på DN om hur din och min dator kan med lätthet bli kapad och använd i så kallade botnets för att t.ex. överbelasta en hemsidas server. Ju fler datorer som tas över, desto kraftigare blir attacken och skadorna.

Det som alla experter tycks vara eniga om är att man har ett bra antivirus-program som dessutom ska uppdateras ofta. Själv skulle jag aldrig kunna tänka mig att vara utan och kör faktiskt två stycken på en gång så jag borde sitta ganska säkert.

Ett tips är gratis Spybot Search & Destroy som har varit med i leken i många år. Ett annat är Avast som uppdaterar sig själv varje dag, även det en klassiker.

Better be safe than sorry – eller kriminell 🙂

32290cookie-checkHar du en zombie?