Om jag vore statsminister

Det har väl inte undgått någon att det inte gick så väldigt bra för Socialdemokraterna i valet och nu ska Sahlin hoppa av som partiledare. Själv undrar jag varför det dröjde så länge, kanske det inte var någon inom det egna partiet som vågade säga något? Jag menar, hon är ju knappast en snövit ängel och har lite i bagaget. Den enda som verkar perfekt och som dessutom aldrig är sjuk tycks vara Fredrik Reinfeldt. Jag undrar i vilken fabrik de klonade fram honom och hur länge garantin gäller.

Tidningarna är just nu översvämmade av rubriker om vad som händer med Sahlin och Company:

Men det fanns en artikel som jag fastnade för, nämligen ”Letar ledare utanför riksdagen” och tänkte, hallå, jag behöver ju faktiskt ett jobb! Jag skulle bli som Daniel, ni vet han som gifte sig med Victoria, och bli ”en man av folket”.

Humor, självdistans, empati, sakkunnig, rättvis, eftertänksam…det är ju bara några ord som kan beskriva mig. Nej vänta lite nu, jag ska inte vara politisk ordvändare, jag ändrar kan till är, så att ni vet vad ni får! Raka puckar ska det vara och här är bara några av sakerna jag skulle vilja ändra på, dock kan listan göras längre….

 • Mer pengar åt både skola och äldre.
 • Lägre skatter för pensionärerna och arbetsgivarna och schysstare anställningsavtal.
 • Stärkt makt åt fackförbunden.
 • Höj lönerna och status på läraryrket. Lärarna ska få mer makt för diciplinära åtgärder.
 • En ordentlig sänkning av lönerna för riksdagsledamöter.
 • Fler folkomröstningar så att folket känner sig mer delaktiga.
 • Höjda löner för de som jobbar inom vården.
 • Inför lämplighetstester och ”körkort” för att få kunna bli hundägare.
 • Striktare regler för invandringspolitiken och upphäv segregationen.
 • Höj straffsatser och bötesbelopp och deportera återfallsförbrytare. Fler poliser.
 • Begränsa makten för bemanningsföretag via tidsbegränsade anställningsvillkor.
 • Alla hemlösa ska få tak över huvudet.
 • Skärpta regler för massmedia.
 • Våga prata om flyktingpolitik, immigration och rasism.
 • Värna om vårt hemlands traditioner.
 • Inrikta vården mer invdividuellt på patienten och mer utförliga utredningar.

Måhända kanske jag skulle bli som en räv i hönshuset och tillika en rebell då jag tycker om att bry mig om mina medmänniskor, men det kanske inte vore en nackdel att vända upponer på etablissemanget? Kanske det behövs en vanlig människa som inte har gått i skolan hela livet eller seglat fram på en räkmacka, som har sett vad livet egentligen innebär och som förstår vad lidande innebär och som lyssnar på andras problem?

Är det så galet egentligen, eller är det bara sunt förnuft?

Läs även om vad barn skulle vilja göra om de var president.

32170cookie-checkOm jag vore statsminister