Gammaldags könsroller

Detta är något jag funderar över ibland, vad är det som gäller numera? Alltså, visst är sådant individuellt men ibland verkar det som att det vrids och vänds på det när det passar.

Vad jag menar är, att det är självklart att man ska visa varandra respekt och uppskattning (eller åtminstone i de bästa av världar) men samtidigt kan man bli kallad både gammalmodig och konservativ könsrollssympatisör.

För mig är det självklart att vara artig och då menar jag att erbjuda min sittplats åt äldre människor på bussen, säga tack till kassörskan, öppna dörren för den som kommer efter mig o.s.v. men det har varit tillfällen då jag blivit kallad för, inte så smickrande saker. Men om jag gör tvärtom då och skiter i allt, ja då blir man kallad något annat istället haha 😛

Eller ta en sådan sak som att ta första steget, alltså ni vet, när man träffar någon som man är intresserad av. Åter igen, detta är ju individuellt i högsta grad, men det verkar fortfarande vara mannens uppgift att bjuda till. Ni får ursäkta mig men det där är jag urbota trött på. Varför ska det alltid vara så? ”Jämlikhet bla bla bla” och sedan vänder kappan efter vinden.

Nä, relationer är knepiga, om man nu ens får till någon sådan. Kan ingen göra en manual med tips i olika situationer så kan paret komma överens om en viss strategi? Då skulle det bli så mycket enklare:

Mannen: -Hej
Kvinnan: -Hejsan
Mannen: -Plan 4?
Kvinnan: -Nej, jag gillar plan 6 bättre
Mannen: -Okej, jag var ändå trött på att öppna alla dörrar själv

32020cookie-checkGammaldags könsroller