Lite mer arkitektur

Tack vare Nett fick jag nos på denna nyhet: Världens största Jesusstaty byggs i Polen.

45 meter hög kommer den bli, med krona och piedestal, och den välkända Jesusstatyn i Rio de Janeiro kommer alltså bli några meter kortare. Dock har inte bygget varit omtyckt av alla då bygget varit följt av kritik och olyckor.

Men jag förstår inte varför människan hela tiden ska bygga så höga byggnader eller statyer, liksom vad är poängen? Visst är det väl kul att bygga ett historiskt monument och få vara en del av något otroligt, men varför inte bygga på längden istället? Det hade ju varit så otroligt mycket enklare, eller hur? Tacka vet jag kinesiska muren i så fall, där var det ingen risk för att gigantiska huvuden kom rullandes. Eller för att ta ett annat exempel, Östtyskland som byggde Berlinmuren. Syftet kanske inte var så gott men det blev ju ett monument på sitt sätt och blev historiskt.

Nä, de där byggmästarna borde bygga sidledes istället, eller skaffa sig en fräsig bil så att de kan visa sin penisförlängning på ett annat sätt, som dessutom är lite billigare 😉

Bilder från scanpix och travellife

31480cookie-checkLite mer arkitektur