Wow! La Sacrada Familia i Barcelona

Någonsin hört om La Sagrada Familia i Barcelona? Det är en jättelik kyrka, 170 meter hög, som idag välsignades av påven och därmed är den klar för gudtjänster.

Jag är intresserad av religioner. Jag är intresserad av magnifika arkitekturer. Därför bara måste jag skriva om La Sagrada Familia, som för övrigt betyder ”Den heliga familjen”. Än mer otroligt är att detta bygge har fortgått nu i över hundra år.

Här kan man se mer exakt hur det ser ut inuti kyrkan och jag kan bara säga att det är fantastiskt. Det slår vilken moderatbrackas sommarstuga som helst. Med eller utan strandtomt.

Visst är det otroligt, dock undrar jag varför de på vallfort.com skriver att Barcelona är huvudstaden av modern arkitektur när bygget är över hundra år gammalt. Sedan undrar jag också hur mycket detta enorma skrytbygge har kostat. Alltså, visst är det otroligt imponerande och vackert och jag skulle säkert tappa andan av detta bygge, men jag kan aldrig tänka mig att Gud någonsin predikade något om hur våra kyrkor skulle se ut. Nåja, bara en reflektion och för övrigt kunde jag inte hitta något om uppskattade kostnader, bara att det finansierats av gåvor och numera biljettintäkter. Kanske lika bra det. Men snyggt lär det ju bli, år 2026 då det beräknas bli färdigt. Fantastiskt!

Kanske ett av världens sju underverk?

31360cookie-checkWow! La Sacrada Familia i Barcelona