Hallåååå jag är känd!

För jag heter Sven-Berit Olsson, eller nej förresten, Noomi Faceraped…eller nåt.

Tja det är väl ingen nyhet att folk gör vad som helst för att bli kända. Kanske det alltid har varit så, jag vet inte, men med tv-program som Paradise Hotel, Big Brother osv så har det väl knappast varit enklare, eller hur? Pippa i tv eller säg något omstörtande och vips, får du publicitet och blir därmed känd. I ungefär en kvart.

Just nu är ju Noomi Rapace på tapeten, då hon i amerikanska LA Times har påstått att hon inte kan gå utomhus utan att bli igenkänd här i Sverige, men ska jag vara helt ärlig så har jag inte en susning om vem kvinnan är. Googla henne? Nä, jag orkar inte.

Men tänk om vi hade haft sådant för 50 år sedan eller ännu längre tillbaka? Tänk om Charlie Chaplin hade sagt att det är nyttigt att använda heroin eller Mahatma Gandhi sprungit naken mitt under brinnande revolution eller i en knallblå bikini. Hade det märkts? Ja, troligtvis och det hade förändrat världens synsätt på individen i fråga, men idag år 2010 är det knappt någon som rycker på axlarna för dumheten tycks slå nya rekord för var dag. Ju saftigare skandal om oväsentligheter desto bättre.

Mitt förslag är att testa något sensationellt och totalt revolutionerande: Försök att visa medmänsklighet, vänlighet och lite intelligens, blandat med en glad och trevlig attityd, helst i ett nöjesprogram. Slå världen med häpnad över att det fortfarande finns vettiga mäniskor.

31250cookie-checkHallåååå jag är känd!