Häxor ej välkomna

Halloween är visserligen över, om ni nu trodde att det var detta jag menade, men situationen är en helt annan.

Den brittiska nyhetskanalen BBC News har visat ett inslag om en hednisk festival, där deltagare från The Druid Network firade Samhain, alltså en hednisk rit som välkommnar den mörka årstiden. Detta möttes av protester från kristet håll där de sa att det är orimligt att ge sådant utrymme åt en liten grupps bisarra, hedniska aktiviteter.

Vi talar alltså om häxor, om hedniska ritualer och framförallt om Wicca-religionen där det förklaras väldigt tydligt att ingen ond magi får användas och att allt man gör kommer trefaldt tillbaka. Alltså, en ytterst vänlig religion där det handlar om att göra gott.

Själv tycker jag att det är fel att ens protestera, för jag antar att England fortfarande är ett förhållandevis fritt land, likaså Sverige. Om ett tv-bolag vill visa andra kulturer och religioner så ska de också få det. Det är genom okunskap man får förvrängda bilder och vad kunde då vara bättre än att informera om denna religion så att missförstånd, och kanske rent hat och avsky, kan undvikas. Därefter kan individen dra sina egna slutsatser och göra sina egna beslut.

Sedan det där med hedniska riter, jag undrar vad de tycker om Midsommar? Visst försökte kyrkan sätta en religiös stämpel även på den högtiden och likadant med Halloween och det gick ju sådär.

Artikeln i Dagens Nyheter.

30940cookie-checkHäxor ej välkomna