Japaner & framtidens teknik.

Teknikens Mecka verkar helt klart ligga i de asiatiska länderna och emellanåt blir man både förvånad, förtjusad och förskräckt.

En av de senaste sakerna med hemvist Japan är träningsapplikationen till Iphone, som kallas Hinako. Kanske det bara är vad jag har fätt för mig men varför ska det hela tiden spela på småflickor och deras sexualitet? Hinako är ett bra exempel i så fall. Märkligt och smått skrämmande.

En annan produkt, kallat Actroid-F, är ganska häftig tycker jag. Det är en robot som verkligen ser ut som en människa och när man ser videon till detta blir åtminstone jag kusligt påmind om filmen ”I-robot”. Mänskligare, snabbare, smartare – kusligare?

Men över lag är tekniken fantastisk och man undrar ju vilka otroliga maskiner som kommer härnäst. Svävande skateboards vore ganska häftigt. En robotiserad regering som aldrig ljuger? Framtiden knackar på.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=s0f3JeDVeEo]

30840cookie-checkJapaner & framtidens teknik.