Ska skolan få straffa barnen?

En skola i Blekinge har infört en slags lista där förbjudna svordomar finns nedskrivna. Om eleven är ful i mun blir resultatet att eleven får städa. Aftonbladet har en röstning där de ställer frågan om skolan ska ha rätt att få uppfostra barnen och en majoritet tycker att det är skolans rätt.

En intressant frågeställning tycker jag. Själv har jag inga barn men tycker ändå det är självklart att barn ska ha vissa regler och förhållningssätt och visst är det väl så att föräldrarna och skolan delar på ansvaret för en schysst uppfostran. Det är ju trots allt de två instanserna i en elevs liv som är väldigt basala och viktiga och de som ger mest intryck under uppväxten.

Kanske jag har fel, säg gärna till i så fall, men barn kan inte tillåtas vad som helst heller. Lärare borde få mer att säga till om i de fall som det spårar ur. Dessutom borde de få högre löner.

Så fick jag det sagt också.

Läs artikeln om skolan i Blekinge här.

30600cookie-checkSka skolan få straffa barnen?