Skippa kött två dagar i veckan

Nej, nu blir jag faktiskt lite förbannad. Ska folk kunna säga åt mig vad jag ska äta nu också genom att stifta lagar om hur ofta jag ska få äta kött? Det var det dummaste…

Veganerna tycker att det är dags att lagstifta om vegetariska dagar på restauranger och säger att detta skulle spara på miljön:

Om alla i Sverige skulle byta ut två kötträtter i veckan mot vegetariska alternativ motsvarar det koldioxidutsläppen från ungefär 233 000 bilar under ett år.

Självklart håller jag med att miljön ska man ha i åtanke och att man borde göra vad man kan för att rädda den, men att lagstifta, är inte det att gå lite för långt? Å andra sidan, hur många äter egentligen på restaurang i dagens samhälle och om man inte gillar vegetariskt lär man ju gå till närmaste Sibylla ändå.

Samtidigt undrar jag varför alla människor i ett land ska tvingas till saker då det är de stora bolagen som är syndabockarna. Är det inte där det bör göras förändringar? Är det inte där det borde kontrolleras att djuren har det bra, där en sund livsstil och en snabb och effektiv avlivning är stenhårt kontrollerat? Förslagsvis skulle varje stad med 40,000 invånare eller mer, införa minst ett slakteri så att transporterna skulle kunna kortas.

Eller som en läsare tycker, borde vi inte införa två köttätardagar i veckan för veganerna istället?

Hands off my plate or I´ll bite your finger!

Debatten i Aftonbladet.

30450cookie-checkSkippa kött två dagar i veckan