Priserna går upp men…

Stigande matpriser väntar“, står det idag i Dagens Nyheter, och det är väl kanske inte så konstigt. Det ska ju upp som allt annat. Hyrorna går upp enligt index varje år, bensinen går upp, tobaken går likaså upp, riksdagsledamöternas löner går definitivt upp. Till och med svenskarnas medelvikt går upp i takt med att vi med stigande arbetslöshet bara har råd med skräpmat.

Men motsatsen då? Finns det något som går ner?

Nja, egentligen inte, och det är som vanligt de viktigaste sakerna i samhället som aldrig förändras. Ungdomarna glöms bort och de får aldrig den där fritidsgården de så väl behöver. Skolböckerna måste tejpas ihop och klasserna är alldeles för stora. Äldreomsorgen kör på i samma gamla rullatorspår där det debatteras om liggsår, inkompetent personal och frysta maträtter. Sedan får vi såklart inte glömma de arbetslösa som får byta vuxendagis ett halvår i taget, slåss med myndigheter och som haft samma bidragsnivå sedan 2002. (Källa: www.rekryteringskanalen.se läs mer här)

Visste ni förresten att Anhörigbidraget inte har höjts sedan 1980?

Jojomen, det var bättre förr. Eller vänta lite nu, var det i går? För det var ju likadant!! Rätt så jäkla kass när jag tänker på saken…

30010cookie-checkPriserna går upp men…