Dags för ett nytt beroende

Den 2 november kan det bli lagligt med cannabis och marijuana i Kalifornien. Ja- och nejsidan ligger väldigt lika just nu där ja-sidan leder med en knapp noslängd. En ökad turism och ett rejält uppsving med intäkter verkar vara de tyngsta argumenten, och visst, ingen har väl gillat den djupa depression som har vilar över världen de senaste åren, men är detta verkligen lösningen på problemen? Samtidigt som det gör ökad frihet på ett kanske inte så nyttigt sätt. Läs mer här.

Även i Sverige har debatten vaknat och kanske är det bara jag som tycker att det har synts mer o mer inslag i media angående dessa preparat? Senast idag kan man läsa om det debatterade inslaget som ska visas i Kobra, 21:30 ikväll på SVT2.

Själv frågar jag mig om vi verkligen behöver mer beroenden än vi redan har. Alkoholens och tobakens skador och effekter kostar redan samhället åtskilliga miljoner varje år och behöver vi ytterligare sätt att fly vardagen på? Samtidigt har jag förstått att detta anses som något relativt ofarligt av de yngre generationerna och att det numera är mer eller mindre okej att ibland röka på. Något som jag helt enkelt inte kan förstå. Sorry, men så är det.

Kolla även KajsaLisas intressanta inlägg om detta. i Dagens Nyheter 28 oktober kan man även läsa om Nya droger misstänks vara mer potenta och att Var tionde man har provat cannabis. Slutligen vill jag tipsa om kolumnisten Johan Norberg som skriver för Metro.se och som för övrigt är både författare och idéhistoriker. Iofs handlar hans kolumn om knarkkrigen men är ändå intressant inom sammamnhanget.

29970cookie-checkDags för ett nytt beroende