Kvinnornas tur i maktens korridorer?

Idag fanns det en artikel i Aftonbladet som särsklit fångade min uppmärksamhet – “Kvinnorna tar över världen – om 30 år” och jag får väl erkänna att det låter väldigt intressant. En för övrigt mycket trolig utveckling som jag har trott på en längre tid.

Sedan finns det ju de som förfasar sig med uttryck om mer skitsnack på arbetsplatserna men jag har svårt att tro på det. En arbetsplats ska väl utstråla proffesionalism. I bästa fall.

Men ändå, det är en väldigt intressant tanke, speciellt som professor Arne Jernelöv tror att världen kommer vara mer inriktat på större omsorg av miljö och människor. Det tycker iaf jag låter väldigt bra och mer humant än vad det är idag då kostymgubbarna tar alltför stor plats.

Att jag sedan inte har några problem med att arbeta under en kvinna kanske har med saken att göra också. Ner med gubbväldet – viva Amazonia!

29840cookie-checkKvinnornas tur i maktens korridorer?