Den här grejen fattar jag inte

Jag pratar om att kasta fisk.

Det var något program jag råkade zappa mig in på härom dagen, där de kastade fisk. Tydligen kunde man bli världsmästare i att kasta torsk. Konstigt? Ja! Men så började jag kika runt på youtube och detta verkar vara en ganska utbredd företeelse. Men det är som min mamma brukade säga till mig när jag var liten, att tänk på barnen i Afrika, när jag inte ville äta upp maten. Så självklart känns det konstigt att folk kastar fisk och annan mat omkring sig, bara för skoj skull, inte sant?

Här är ett klipp från Seattle Pike Place fish market, där jag faktiskt har varit för flera år sedan, och visst körde de samma procedur då:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=h7tORf-DEyM]

Sedan hittade jag detta: En konstig tjej med “shark googles” på som försöker fånga rå fisk i munnen. Alltså, va? Vad tusan är poängen liksom?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YGdTkX5Mi4c]

Till sist har vi då klippet som inspirerade mig till det här inlägget: En tävling i Australien där man ska kasta en 10-kilos fisk så långt man kan. De har ju kommentator och allt och om jag inte minns fel, kunde man vinna 7000 dollar. Jag undrar om de tävlande har gropuies som luktar fisk?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ux0eSe4eWUg]

29590cookie-checkDen här grejen fattar jag inte