Burlesk eller striptease eller samma sak?

Malin Wollin har imponerat på mig. Igen.

I sin artikel om att burlesk, med flera företeelser, är ändå samma sak. Ännu ett sätt att exponera kvinnokroppar och att alla arter, oavsett namn, är en slags striptease. Samtidigt skriver hon så oerhört bra om skillnaderna mellan män och kvinnor och våra kroppar. Låt mig citera:

Tuttar är härligt. Ingen i hela världen kan säga emot. Jag älskar tuttar i alla dess former och jag kan absolut förstå tuttfixeringen. Vidare så älskar jag även rumpor och höfter och vackra axlar, bara ryggar och mejslade vadmuskler. Jag älskar verkligen kvinnokroppen, den är så mycket vackrare att vila ögonen på än den vackraste av manskroppar. Mäns kroppar är Jaha? och kvinnors kroppar är Ah! Kvinnans kropp är ett mästerverk och ögongodis, absolut. Men underhållning? Tveksamt.

 Jag hade inte kunnat uttrycka det bättre själv. Så jäkla bra skrivet.

Foto: Stefan Jerrevång

29560cookie-checkBurlesk eller striptease eller samma sak?