Kvinnan & katten i soptunnan

Den brittiska kvinnan som slängde grannens katt i soptunnan och orsakade nationell skandal tycks finnas i varje tidning idag. Nu har hon blivit dömd till 265£ för djurplågeri och fått polisbevakning på grund av arga djurvänner och hon har även utsatts för dödshot. (webb-tv)

Hmm…okej…låt mig tänka lite här nu. Om man ställer denna händelse i proportion till alla långväga transporter av djur då? Eller valpen Angel som blev ihjälsparkad av en okänd man när hunden bara ville hälsa. Mannen var iofs misstänkt för djurplågeri men rubriceringen kan ändras till skadegörelse. Det låter ju mer som han har sparkat på en stolpe eller nåt.

Men jag undrar, ska inte de betala mer än 15.000 kronor då? Hunden dog ju. Eller djurtransporterna där djuren stressas hårt eller rent av dör, vad blir bötesbeloppen där? Konstigast av allt är väl att omvärlden stormar ordentligt när det gäller en katt i en soptunna men jag antar att det är enklare att hacka på en medelålders dam. Inte så att jag försvarar damen men jag undrar hur fokus kan läggas så intensivt på en sådan händelse.

Artikel i Dagens Nyheter.

29050cookie-checkKvinnan & katten i soptunnan