Sex på alla möjliga ställen

Det är väl knappast någon nyhet, i dubbel mening. Dels att media svämmas över av sex hit och dit, att det ska visas upp i tid och otid. Dels att sex är oerhört vanligt, ja hör och häpna, men fenomenet har faktiskt funnits i några år nu…

Men frågan är ju om det inte blir för mycket av det goda och avsexualiserar sexualiteten? Att det dessutom kan avmoralisera speciellt yngre människor tror jag fullt ut på, eftersom medias hetsjakt på sensationer trivialiserar både sex och våld och det anses som något naturligt. En slags hjärntvätt kan man kanske kalla det. Men i sanningens namn är det inte enbart media som är skyldiga utan även internet, där allt är lätt att få tag på. Dock kan jag fortfarande inte förstå att P3 fortfarande sänder Relationsrådet på tidig eftermiddag där de diskuterar avsugningar och olika positioner.

Men tillbaka till sexet, det finns ju överallt. Bara på Aftonbladet.se hittar jag idag minst 7 artiklar om sex och då räknade jag inte ens hela sajtens förstasida eller Linn Heeds frågespalt.

Med all denna fokusering på sex och nakenhet är det väl inte konstigt att så många människor tar sig ut på nätet för att se på porr och höja ribban ännu mer. Det blir inget speciellt längre för det finns överallt och jag tror människan blir avtrubbad.

Exempel: Minns ni den allra första skräckfilmen ni någonsin såg? Jag gissar att ni hade svårt att sova den natten och kanske hade mardrömmar. Nu, år senare, ser ni på samma typer av filmer och gäspar eller skjuter fiender i det senaste datorspelet utan att blinka. Det blir för blasé att man inte längre orkar bry sig speciellt mycket.

Jag vet inte om er, men jag tycker det börjar bli tråkigt med tuttchockar, snoppchockar och ”vågade urringningar”. Den första människoapan tros ha levat för ungefär 20 miljoner år sedan och troligvis hade de sex i varenda buske, så fort de fick chansen.

Ungefär som idag. Kan man annat än sucka?

Bild hittad på http://skoltips.wordpress.com

28370cookie-checkSex på alla möjliga ställen