Arbetslösa i Sverige? Nääädå!

I en artikel i dagens aftonbladet kan man läsa om Tomas som i tre veckor fick kasta sopor, lägga pussel och baka tårta. Allt i Arbetsförmedlingens regi och kanske, jag säger bara kanske, är det för att putsa till siffrorna lite snyggt så att M kan skryta om hur mycket de har fått ner arbetslösheten.

Men det är väl inga nyheter? Så har det ju varit i flera år. Mer åtgärder som i bästa fall leder till 6 månaders praktik någonstans och sedan åker man ut igen då företagen vet att det finns billigare arbetskraft att få från samma håll. Arbetsförmedlingen är företagarens bästa vän med arbetskraft för slavlöner, och tro fan det när företagen skattas ihjäl och en arbetslös sällan har en rimlig chans när det handlar om att vara kostnadseffektiv.

Många säger att det är viktigt att ”få in en fot” men vet ni, sanningen är den att foten åker in och ut hela tiden. Det uttrycket är väldigt tröttsamt och det värsta är att Arbetsförmedlingen inte har något att sätta emot då regeringen verkar strunta i det.

”Få in en fot”? In i munnen på sifferskrytande politiker möjligtvis.

28020cookie-checkArbetslösa i Sverige? Nääädå!