Obama under attack!

Jag hittade ett intressant klipp på aftonbladet.se där man ser Barack Obama få en bok slängd efter sig av någon i publiken. Det var författaren till boken som kastade den så att Obama skulle få något intressant att läsa.

Detta påminner mig om ett klassiskt klipp som kallas för ”Skogsturken” som får en frisbee kastad på sig och som hotfullt (uppblåst) kommer mot killen med kameran, frågandes ”-Vem vare som kasta?!” vilket hade varit kul att se om Obama gjort likadant. Jag antar att klippet i så fall kunnats kallas ”Skogsafrikanen”.

Sedan funderade jag på vilken enastående taktik den här mannen valde för att göra reklam för sig bok. Inte nog med att han kastar den till, inte på, världens mäktigaste man så har han även världens samlade press med hundratals kameror. Alltså, det är ju genialt! Visst blir han förhörd av FBI i några timmar men det är det säkert värt om han tjänar några miljoner i sålda böcker och jag ger mig sjutton på att han snart kommer gästa både Ellen Degeneres och Oprah Winfrey.

Men tänk om man gjorde så med fler produkter som ska lanseras? Nästa gång kanske vi får se Obama bli påkörd av den senaste Audi, bara för att sponsorerna tyckte det var ett bra sätt att få PR på. Och vi minns ju alla hur illa det gick när Per Moberg försökte göra reklam för sitt matlagningsprogram i USA….

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NpCMJ2xlLfo]

27300cookie-checkObama under attack!