Svenska trupper i Afghanistan

Jag förstår inte varför vi ska sätta så stora rubriker om detta hela tiden. Att de blir beskjutna är ju i det närmaste naturligt i sådana oroshärdar och de visste vad de gav sig in på när de ville bli militärer.

Kanske det är den lille oskyldige, helylle svensken som ska bli förfärad och skrika “-Oj, oj, hur kan de vara så förfärliga och skjuta på oss svenskar, vi som är så snälla, fina och betalar tv-licensen med ett leende på läpparna. För h-vete, ingen mer Abba eller IKEA-möbler åt hela landet! Det borde visa dem att man inte skjuter på hederliga svenskar.”

Sedan har vi ju debatten inom partierna om huruvida vi ska ta hem våra gossar och om vi ska lägga oss i eller vara fegt neutrala som vanligt och kunna fortsätta skryta med att vi minsann inte har varit i krig på över 200 år. Den egentliga sanningen, som ingen talar om, är att svenska staten behöver varje tillgänglig medborgare att betala sin skatt och då kan de ju inte bli skjutna av några galningar i Afghanistan heller, herre jistanes mej då….

Nej låt killarna och tjejerna göra en insats att bevara friden och dämpa folkmassorna. Det är en viktig funktion de har och är tränade för eldöverfall m.m. och dessutom visar de att Sverige bryr sig. Vi vänder inte huvudet åt sidan och låtsas som något annat och vi ska vara stolta över våra hjältar där nere i det osäkra läget de befinner sig i. De är ju trots allt hjältar. Våra killar och tjejer med blågula hjärtan.

Läs mer om detta inne hos Johanne Hildebrandt.

26920cookie-checkSvenska trupper i Afghanistan