Tål du att bli googlad?

Ett intressant ämne som dyker upp med jämna mellanrum. Speciellt som aftonbladet idag skriver om människor som gjort bort sig på nätet och sedan fått lida av konsekvenserna. Nett gjorde också ett par bra inlägg om detta ämne.

Att vi lämnar spår efter oss på nätet är ju numera känt och ibland funderar jag på hur mycket vi egentligen ”skräpar ner” internet med våra texter. Inte för att vara elak på något sätt men om vi skriver rubriken ”God morgon” varje dag i 5 års tid, herre jisses, det blir en hel del text av det.

Själv är jag inte alls orolig om att kunna bli kollad på Google för det finns inga hållhakar på mig. Faktum är att jag kollade upp mitt eget namn för bara några veckor sedan. Mitt konto på Facebook dök såklart upp men även ett par konstiga sidor….

En av sidorna listade mig som Socialdemokrat, ihop med en massa andra människor i ett dokument som såg ut som ett slags manual för någon typ av maskin. Det var ju inte så farligt även om jag ogillar att någon har listat min politiska tillhörighet så jag ska väl ta itu med det så snabbt jag orkar bry mig tillräckligt. En annan sida som dök upp var en estnisk sida om en ö. Det är inte så konstigt eftersom jag är blandras (vinkar till Jimmie Åkesson) och att mina förfäder faktiskt kommer från just den ön. Men det som var lite störande är att det står att jag är gift! Upupupup vänta lite nu, dra i bromsen och kalla mig Olle, för jag har då aldrig vad jag minns varit gift. Självklart har jag mejlat den ansvariga för sidan men ännu inte fått något svar så jag antar att jag måste få hjälp av någon som kan skriva på estniska haha.

Men för övrigt står det inte alls mycket om mig på nätet och det är väl smått anmärkningsvärt då jag ändå surfat fram o tillbaka sedan 1997. Kanske beror det på att jag numera har hemligt nummer och är noga med att inte registrera mig överallt, jag vet inte, men jag är ganska nöjd och obesvärad faktiskt. Att få sparken för något jag har skrivit skulle vara väldigt konstigt i så fall.

Men det är ändå en intressant fråga, eftersom vi lämnar elektroniska fotspår över nätet: Tål du att googlas?

Bild från www.av.se

26560cookie-checkTål du att bli googlad?