Anders fattar inte Tyra Banks

Ibland råkar jag snubbla in på hennes show i kanal 3 och oftast zappar jag snabbt vidare. Det verkar vara amerikansk show i sitt essä. Men det är klart, hon är inte ensam på den scenen heller.

Oprah Winfrey har ju kört på i ungefär 100 år och vissa gånger är det faktiskt intressant. Det handlar inte bara om flamsiga saker men tyvärr är det ofta alldeles för negativa saker. Sådant som gör en deprimerad eller som jag, som kille, inte har en susning om. I morgon såg jag att Oprah skulle ut på stan med sitt gäng och försöka upprätta mobiltelefonfria zoner. Lycka till med det, säger jag.

Men som sagt, Tyra Banks show. Hon kan ibland oväntat blixtra till med intelligenta ämnen men tyvärr händer detta inte alltför ofta. I morgon t. ex ska hon träffa människor med ovanliga medicinska åkommor, bland andra en kvinna vars ben inte vill sluta växa och en annan kvinna med två vaginor och det är väl….intressant(?)

”Vem behöver jacuzzi när man har ätit ärtsoppa?”

Men vad jag inte alls fattar är när det hela tiden ska skrikas så förbannat, och då tänker jag på publiken som till 95% består av kvinnor. Visst, jag förstår att de skriker sig hesa när de får gratissaker och bara råkar ha fått biljetter till den dagens show. En ny bil skulle väl haft den effekten på de flesta människor, signerade böcker eller CD-skivor likaså, men för några veckor sedan råkade jag se något för mig helt oförståeligt.

Människor hade fått skicka in videos av sig själva med olika stylingproblem. Bara det var ju konstigt. Men sedan fick de besöka showen, befinna sig på andra sidan scenen, långt bort från Tyra, gå igenom en låda och bli förvandlad. Den som tog priset var en smått mullig tjej runt 20-årsåldern, som hade skickat en video till Tyra där hon med gråten i halsen bad om hjälp. Saken var att hennes bälte hängandes på magen inte ”funkade” och nu ville hon ha en style makover. Så tjejen åker över halva USA för att se Tyra Banks från andra sidan rummet, gå igenom en låda, komma ut på andra sidan med en ny tröja och ett bälte som sitter lite längre upp på magen!! Sedan gick hon av scenen och antagligen åkte hon hem igen.

Seriöst? Hallå eller? Hur slö har verkligheten inte blivit om man inte orkar dra upp sitt bälte några centimeter och hur hungriga har vi inte blivit för våra ”15 minutes of fame”? Herre jisses…

Only in America och snart är vi själva där. Får det vara en Big Mac till? Du får det när du sitter i publiken till Kulturkvarten med Bosse Bös 😉

Bilder från www.partmule.com och www.pollsb.com

25510cookie-checkAnders fattar inte Tyra Banks