Protestera INTE mot SD

Det här med att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och att deras anhängare nu hängs ut på nätet…är ganska kontraproduktivt. Ändamålet motarbetar syftet.

Grejen är att vi lever i en demokrati där alla har rätt att uttala sig och tycka vad de vill och Sverige borde inte stödja en politisk förföljelse. Om vi gör det och tystar obekväma åsikter spelar vi ju SD precis i händerna. Vi gör ju jobbet åt dem helt gratis.

Som Soran Ismail skriver i en debattartikel på SVT, så är det inte väljarna som är hemska utan partiet. Det är inte emot SD vi ska protestera utan mot de andra partierna som under alla år undvikit flyktingfrågorna och det är svenskarna som är missnöjda med integrationspolitiken, det är därför SD har lyckats komma såhär långt.

Läs Sorans debattartikel här. Så otroligt bra skrivet.

Sedan funderar jag över vad partiledarna sa under valvakan, att de vägrade samarbete med SD. Även det är ju ett slag mot yttrandefriheten. Men å andra sidan, vi har ju redan FRA och registreringar av allt vad vi skriver så där är ju redan första steget taget, inte sant?

Om vi sedan ser i backspegeln, vad som hände innan Andra Världskriget…..

  • De tyska borgerliga partierna valde att hjälpa nazisterna till makten och det sades vid flera tillfällen vid valvakan i söndags att detta skedde även denna gång. På grund av borgarnas flathet, orättvisa behandling av svaga människor och att de ökade klyftorna i samhället, därav också frustrationen.
  • Den 30 januari 1933 bildade ett av de tyska högerpartierna en koalitionsregering med nazisterna. I sann demokratisk anda vore det politiskt korrekt att acceptera dem och att de har åsikter. Sedan behöver inte övriga partier acceptera något av vad SD säger.
  • Tysklands nästa val hölls den 5 mars 1933. När den nya tyska riksdagen träffades den 23 mars 1933, lade Hitler och några av de borgerliga partierna fram ett lagförslag som skulle ge Hitler och nazisterna oinskränkt makt – en lag “för att häva folkets och rikets nöd”, som man kallade det. “Nöden” definierades som ett hot från kommunismen. Idag är hotet ekonomiskt och vi lider fortfarande av storkrisen. En storkris som inte har varit lika allvarlig som sedan 30-talet. Frågan är bara om SD påstår sig ha ett bot mot detta som garanterar oss en bättre ekonomi. Troligtvis inte och dessutom har Sverige klarat sig oerhört bra ur krisen, till skillnad mot många andra länder som har gått bankrupt.

Sedan tror jag det finns en annan viktig sak som gjorde att SD kunde komma in i riksdagen; Människornas missnöje. Dels ekonomiskt, dels över den kapsejsade integrationspolitiken, de orättvisa klyftorna m.m.m. Kontakten mellan politiker och medborgare har gått förlorad och det var dags för något nytt, omvälvande som kunde sätta en eldgaffel i baken på de grå politikerna som ändå aldrig lyssnade till massorna. Tack vare mediernas vinklade journalistik som bara målar politikerna i svart får medborgarna en skev bild av verkligheten. Att vi dessutom ska bli avlyssnade är knappast något som gör relationen varmare.

Nu tror jag inte att detta kommer leda till ett tredje världskrig, inte ens ett inbördeskrig som SD iofs varnar för. Men jag kan se det lite ur invandrarnas ögon och jag kan till viss del förstå deras oro.

Martin Niemöller, en tysk präst och berömd Hitlermotståndare, skrev efteråt en dikt om hur utrotningen av judar kunde hända:

Först kom de för att hämta judarna
men jag höjde inte min röst
för jag var inte jude.
Sedan kom de för att hämta kommunisterna
men jag höjde inte min röst
för jag var inte kommunist.
Sedan kom de för att hämta fackföreningsfolket
men jag höjde inte min röst
för jag tillhörde ingen fackförening.
Sedan kom de för att hämta mig
och då fanns ingen kvar
som kunde tala för mig.

Vill bara avslutningsvis säga att jag hoppas det blir en dialog med SD inom riksdag och regering. Att medborgarna får veta mer om hur hemska SDs tankegångar faktiskt är, och detta kan vi inte få veta genom att tiga ihjäl problemet. Eller som jag läste någonstans en expert på samhällsfrågor hade sagt, att politikerna kan inte ignorera SD i fyra år. Det kommer reta anhängarna och SD kan tänkas få dubbelt så många röster till nästa valår på grund av att väljarna inte fått riktig information eller åtgärder från övriga partier. Risken är att Sverige kan få ett väldigt bryskt uppvaknande om 4 år och att detta bara var början.

24810cookie-checkProtestera INTE mot SD