Mycket tjat om Sverigedemokraterna

Valet är inte avgjort än men det ser ut som att SD kommer in i riksdagen som vågmästare. Jag såg även när Jimmy Åkesson kom in i lokalen för att hålla sitt tal och det såg ut som en rockshow. Starka lampor lyste upp hela rummet, musiken dundrade och ut genom ljuset stiger han: Jimmy.

Han höll ett ganska kort och innehållslöst tal medan hans supportrar ropade hans namn i sann fotbollssupporterstil. Jag slogs även av anhängarna i lokalen som hade väldigt intressanta frisyrer och då menar jag mycket snaggat. En av dem hade samma frisyr som Hitler. Men en sak jag har funderat på länge är hur SD kan ha så många anhängare med utlandsklingande efternamn. Märkligt…

Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson höll varsitt tal och nämde såklart SD där Peter beklagade att vi har fått ett extremistparti i riksdagen. Han sa även att Sverige inte ska vara ett land med främlingsfientlighet, vilket fick mig att undra vilken planet han är ifrån. Det finns redan Peter och i stor utsträckning, annars hade aldrig SD kommit så långt som de har gjort. Det värsta är att det växer och byggs på ju mer tiden går och det är bara att inse att det inte går att blunda för det längre. Personligen tror jag att Jimmy kan vara en bra resurs när det gäller invandrar-flykting-segregationspolitiken men det är hans råbusar till partikollegor som oroar mig.

Att SD skulle komma in i riksdagen var bara en tidsfråga. Skönt bara att nybörjarna/radikalisterna inte är i majoritet men man undrar ju när det händer.

24670cookie-checkMycket tjat om Sverigedemokraterna