Mitt egna parti

Vänsterhögerdemokratiskt piratinitiativmiljö ska vi heta… Nej, jag bara skojar.

Men häromdagen blev jag faktiskt inbjuden till något som kanske kan bli ett parti någon dag. Det fanns en hel del frågor där som jag inte riktigt kunde hålla med om men det var som en politiker sa till mig för några veckor sedan, att det finns nog inget parti som du håller med till 100%. Det gäller bara hitta det som är mest som du tycker och sedan försöka påverka så gott det går. Sedan finns det ju andra, mer eller mindre okända partier…

  • Justitiepartiet. Som vill beskatta onyttig och sockrig mat, ha en avgift på bredbandet angående fildelning, halvera antalet riksdagsmän och förbud mot mobiltelefonsamtal utan handsfree i bilen m.m.m.
  • Aktiv Demokrati. Som vill ha fler folkomröstningar, förnya demokratin och ge medborgarna mer makt att påverka direkt i riksdagen.

På tal om det ja, jag missade debatten på tv igår så jag har fortfarande inte bestämt mig. Dåligt? Nej, men lite slött, jag vet haha. Men idag ska jag gå igenom partiernas valprogram väldigt noggrannt, sedan får vi se vad det blir. Det jag med säkerhet kan säga är att det blir varken Moderaterna, Piratpartiet, Sverigedemokraterna eller blankt. Det sista alternativet, att rösta blankt, kan betyda en seger för alliansen nämligen, och visst har de gjort mycket under sina 4 år men frågan är hur många som har blivit lidande och hur många extra 1000-lappar i månaden de har skaffat sig själva.

Nåja, nu ska jag plugga partier, hej så länge.

24490cookie-checkMitt egna parti