Fredrik och Emelie: Filmen

Alla har väl hört talas om Annica Holmquist, 55, som fick en svår sjukdom varav läkarna sa att hon aldrig kommer kunna arbeta igen. Försäkringskassan sa såklart nej och vill att Annica ska söka jobb, samtidigt som socialtjänsten vill att hon säljer sin lägenhet.

Tack vare sin dotter, Emelie, och hennes blogg har hela Sverige blivit engagerat och nu sprids hennes historia över världen. Tillsammans med det faktum att Sverige har blivit hårdare, vilket skrivs om i bland annat USA:

John Aravosis har extra roligt åt det namn som Emelie gett sin blogg: ”Klamydiabrevet”.

”Ett klamydiabrev ges av regeringen för att informera dig om att någon du legat med har en könssjukdom och att du behöver testas. Det ironiska är att den svenske statsministern, på sitt alldeles egna sätt, har fått sitt klamydiabrev bara 48 timmar innan hans absolut viktigaste val” skriver bloggaren.

Dessutom finns det en underbart tragikomisk filmsnutt om detta på Youtube…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vuH17i9FJGw&feature=player_profilepage]

Läs mer om detta här.

24570cookie-checkFredrik och Emelie: Filmen