Bloggprojekt, start juni 2009: Korrupta politiker & orättvisor.

Under det senaste året har jag samlat på artiklar, skrivna om korrupta politiker. Det har blivit några stycken och dessutom läser jag inte tidningarna varje dag vilket får mig att undra hur mycket som jag egentligen har missat angående detta. Materialet är hämtat från främst Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet och Dagens Nyheter.

Detta är en liten sammanfattning av vad jag har funnit hittills. Man kan nog säga att detta har varit min lilla hobby ända sedan juni 2009, knepig men rolig. Sedan får man väl komma ihåg att det inte är lätt att vara politiker och att man även har ett liv utanför politiken. Dock verkar det som att alla inte är intresserade av att sitta hemma och klappa katten direkt…

Det bör poängteras att flertalet artiklar var borttagna, därav är de inte med på listan.
——————————————————————————–
På Vetenskapsrådets hemsida finner jag en artikel om projektet ”Tillit och korruption i lokalpolitiken” där projektledaren professor Mats Sjölin vid Växjö universitet har försökt att kartlägga korruptionen inom främst lokalpolitiken.

2009-06-01 skriver tidningen UNT om detta ämne och frågar sig om det existerar korruption i Sverige.  I artikeln kan man bland annat läsa att ”När människor förväntar sig att politiker kommer att bete sig oärligt och korrupt, dröjer det inte länge innan de själva beter sig likadant” och det är det jag menar att politikerna är våra ideal, om än kanske inte så framstående, men ändå. De borde väl framstå som goda exempel, kan man tycka, men det är ju sant förstås att media är experter på att rota fram fulheter som kanske skedde långt innan politikerna blev just politiker.

Ingen är väl perfekt. Dock skulle media knappast hitta någon skit om mig om jag en dag blev känd eller politiker. Plastbilen jag stal från dagis är för länge sedan tillbakalämnad…

23990cookie-checkBloggprojekt, start juni 2009: Korrupta politiker & orättvisor.