Skitungar

Jag blir så besviken när jag läser sådant här i tidningen: “Buss vandaliserad under färd” där tre killar sågs kasta flaskor mot en buss i trafik här i Borås. Det nämns även en stadsdel där det bor en hel del invandrare.

Jag säger inte att det verkligen var invandrare som gjorde det, bara att stadsdelen är vida känt för att ha en hel del problem och att det är synd att folk ska svärta ner stadsdelens rykte ännu mer. Att över huvud taget göra så är ju bara så onödigt. Likaså med alla dessa krossade rutor i busskurerna för vilka får betala all denna skadegörelse? Det är vi, samhället. Din granne, dina lärare, dina föräldrar.

Det kan verka häftigt att göra sådant när man är ung och dum, men den dagen kommer då du själv vill vara stolt över din stadsdel, då du blir arg över att dina skattepengar går åt helt i onödan för att några skitungar ville ha lite kul. Den dagen kommer när du blir klokare och du vill dra dig själv hårt i örat för att du var en sådan total idiot.

Kanske sådana händelser skulle straffas på något sätt. Indragna bussar och mindre trafik vore väl lämpligt och om det fortsätter, dra in linjen helt i några dagar. Det skulle nog få effekt!

Läs även om bussattackerna i Malmö.

Foto: Mikael Persson.

22640cookie-checkSkitungar