Anders lagar mat. Eller?

De senaste veckorna har jag funderat på detta med att laga mat.

Som singelkille får jag ganska ofta höra nedvärderande kommentarer angående mina matvanor. Ni vet klassiska antaganden om att hela mitt kylskåp är fyllt av halvfabrikat, att jag antas köra med enbart mikrougnen, leva på nudlar och knäckebröd o.s.v. Men jag undrar var går egentligen gränsen för att laga mat? Vad betyder det egentligen att laga mat? Innebär det att värma upp något i ugnen eller att steka något? Att koka ett ägg? I så fall lagar jag ju faktiskt mat!

För jag steker ju hamburgarna, jag tillagar gärna en fiskgratäng i ugnen i 35 minuter och jag kan gärna koka ett ägg. Inga problem alls! Men är det att laga mat, det är ju frågan?

Iofs är det nog ganska vanligt för ensamstående att fuska lite med maten för vem vill laga mat i en timme bara för sig själv och dessutom behöva ta itu med disken efteråt? Min gissning är: inte många. Sedan tror jag inte att alla halvfabrikat eller färdiglagade maträtter är helt åt skogen.

Vad tror du?

22020cookie-checkAnders lagar mat. Eller?