Gratis bussar i Borås

Intressant valfläsk av Kristdemokraterna. Synd bara att det inte gäller för mig.

Det är KDs kommunalpolitiska program som har presenteras där de bland annat tycker att byggandet av sportarenor borde bromsas och att de som redan är påbörjade ska slutföras. Dessutom vill de införa gratis bussar för alla, troligtvis inom Borås tätort. Dock skulle detta bara gälla mellan klockan 10 och 15.

– Det skulle göra att de som kan åka på dagen inte upptar plats när bussarna är fulla på eftermiddagen, säger Falco Güldenpfennig.

Okej, så långt är jag med, men vilka är det som åker vid de tiderna? Gissningsvis pensionärerna och de behöver ju lite lättare, rent ekonomiskt, så det vore ju jättebra. Grejen är att seniorer, de som har fyllt 65 år, åker redan gratis i de flesta kommuner i Västra Götalands Län. Dock står det ingenting om Borås. Sedan kan man ju undra varför det är 65 år i Göteborg medan det är 75 år i alla andra kommuner utom Ales kommun. Med andra ord, pensionärerna åker ju redan gratis!

Sedan har vi ju alkoholisterna, de kommer nog gilla detta. Det är ju varmt och skönt på en buss när det är lite regnigt utomhus. Där kan de sitta längst bak i bussen, krama sina kompisar och gömma sig från polisen. Det skulle inte förvåna mig om de röstar på KD.

Tredje gruppen jag tänker på som skulle kunna gynnas av detta är dagisklasserna. De åker ju ut med jämna mellanrum på studiebesök eller åker till Stadsparksbadet för att doppa ungarna. Det är ju faktiskt jättebra. Dessutom åker de på sådana tider att de inte stör vanliga arbetare tidigt på morgonen som bara vill ha en chans att kunna blunda i 5 minuter till ytan att någon skrikig unge gör dem totalt vansinniga.

Fjärde gruppen som skulle älska det här är de ”daglediga”. D.v.s. alla utan jobb som inte ligger hemma och sover utan kanske tar sig till Arbetsförmedlingen. Det är ju jättebra att vi slipper den kostnaden. Vanligtvis kostar ett månadskort 410 kronor så det skulle vara välkommet!

Sedan har vi förstås drönarna. De som bara driver runt, som skiter i både skola och jobb men det är klart, de kan sitta längst bak i bussen ihop med a-lagarna och sjunga sånger eller nåt.

Men över lag tror jag att KD gör en bra sak med detta. De riktar ju in sig på den allra största gruppen i samhället just nu, de arbetslösa och hårt utsatta. Att de sedan vill dra ner kraftigt på tillåten mängd alkohol och tobak över gränserna, det spelar ju inte så stor roll. Eller att de älskar friskolor. För vi sparar ju 410 kronor i månaden.

Artikeln i Borås Tidning.

Bilder från www.askew.se och www.pserie.psu.edu

21760cookie-checkGratis bussar i Borås