Avslappningsmusik och samtal

En sten har lyfts från mitt bröst. Nu är bara resten av stenmuren kvar men den tar vi ner bit för bit 🙂

Idag var ju torsdag och dags att prata av sig med B.E. Det var ju lustigt kom jag på nu att hennes initialer är B och E för det är ju till henne jag går för att BE om hjälp. Intressant…

Hur som helst, jag mejlade över de senaste dagarnas blogginlägg så att hon fick tid att fundera och analysera lite. Sedan blev det en hel del samtal om situationen i sig och vi höll båda med om att det var bra att jag hade insett vad som var på gång så att vi hann i tid. Dock rättade hon mig på en punkt. Att första steget inte skulle tas idag, det var redan taget när jag hade insett att jag hade problem. En annan sak som var intressant var att det fanns möjlighet att bli sjukskriven med omgående verkan. Dock tycker jag att situationen inte är totalt ohållbar och jag kommer nog rida ut den här stormen också, bara det får ske i min takt och att jag verkligen känner efter hur det känns. Dessutom ska jag fortsätta på min lugna linje och försöka dämpa intaget av information.

Som jag anade blev det tips om avslappningsmusik och BE hade faktiskt en imponerande samling av den typen av musik. Jag fick även låna en samling på 8 CD-skivor som jag tänkte gå igenom i morgon. Igår försökte jag själv att hitta avslappningsmusik men det gick inget vidare. Det finns alltför mycket flummigt på den marknaden och dessutom måste musiken vara helt rätt för mig för att jag verkligen ska bli avslappnad. Inga panflöjter och definitivt ingen som mitt i musiken säger något töntigt som ”free your mind”, då blir jag bara arg och frustrerad haha. Förlåt men smaken är faktiskt olika.

Efter ganska mycket letande hittade jag Medwyn Goodall som har gjort väldigt mycket sådan musik. Överraskande nog har han även gjort music till Mr. Bean! Ytterst få låtar är med panflöjt och tal så jag är ganska nöjd. Sedan hittade jag även en hel del klassisk musik, något som jag alltid har tyckt om så nu ska jag bara blanda ihop de bästa låtarna och sätta på en CD så kan jag inträda i Nirvana 😛 Nejdå, men det kan hjälpa mig att varva ner en hel del och jag ska verkligen försöka. Av med datorn när den inte behövs och över lag, begränsa mig när det gäller input. Min tid är min egen och den är personlig, varför ska jag inte få styra den som jag själv vill utan att hela tiden bli överkörd av alla ”måsten” här i livet?

Redan idag kändes det som att tempot och alla tvång har reducerats. Jag hade all anledning att stressa i morse men jag lät bli. Inte ens bilarna utanför störde mig nämnvärt och det kändes bara bra. Nu ska bara de här nya rutinerna in i benmärgen för att sedan fungera som en vana. En god sådan 🙂

Till sist vill jag tacka för alla de fina och varma ord jag fått de senaste dagarna. De värmde jättemycket. Jag blev även lite nyfiken på vem den där Royden är…

Anders är tillbaka. Limited edition 😉

Bilder från www.dailybuddhism.com och newage-music.blogspot.com

21040cookie-checkAvslappningsmusik och samtal