Dagens insikt

Egentligen har jag insett detta för ganska länge sedan, men det tål att upprepas….

Saken är den att jag senaste tiden har blivit involverad i en smått komplicerad relation. Ingenting seriöst men trevande, alltså vi testar lite hur vi funkar ihop och liksom nosar på varandra för att kanske gå vidare. Med tiden har jag märkt att denne person är en tänkare, en sådan som gärna gör saker mer komplicerade än de är och att det gärna blir väldigt krångligt ju mer hjärncellerna får arbeta.

Tids nog får man nog. Man inser att en människa är värd bara ett viss mått av ork, respekt och att relationer vars karaktär är invecklad kanske tar mer energi än det var menat från början. För inte kan det väl vara menat att man ska våndas, ha hjärtevärk och tvingas väga varje ord o handling på guldvåg innan man vågar göra eller säga något? Då är det nog lättare att avsäga sig den bekantskapen.

Det är det som är så skönt med att bli äldre, att man ser saker ur andra perspektiv, att man vågar ge fan i vissa saker eller personer. För man upptäcker att det finns energitjuvar som gör ditt liv mer komplicerat än det behöver vara. Att det finns de som inte är värda den uppmärksamhet som du vill innerst inne ge dem, bara för att du är en god människa. Men det är faktiskt hälsosamt att vara ego, att våga säga nej och att se till ditt bästa. Det kan göra ont och kännas motigt men tids nog känner du att det är det enda rätta. För det är du värd, som människa.

Insikt är en härlig grej.

20790cookie-checkDagens insikt