Stackars elever

Igår när jag satt på caféet, sörplandes kaffe och geggandes med svårbrottad baguette läste jag faktiskt – hör och häpna – en papperstidning! Jag råkade hitta en metro och ska jag vara helt ärlig hade jag nästan glömt bort att den tidningen fortfarande finns. Ganska otroligt när jag ju faktiskt har haft en massa bloggar på metrobloggen.se men ja, så kan det gå.

Hur som helst satt jag där i godan ro och bläddrade tills jag råkade se Fridah Jönssons kolumn och började förbanna mig själv att jag hade glömt av henne så kallhjärtat. Förlåt Fridah.

Denna gång skrev hon om en undersökning som hade visat att dagens ungdomar känner sig väldigt stressade och hade en massa krav på sig. Av denna undersäkning hade det funnits anledningar till att lektioner i studieteknik skulle införas, medan Fridah, som själv är studerande och mer insatt, hävdade att det inte var kraven i skolan som kändes mer betungande utan livet i sig, utanför skolan. Med andra ord, vi vet inte VAD som är problemet.

Hon skriver så träffsäkert och målar faktiskt upp en sanning som kanske inte många har tänkt på. Att allting ska vara rätt för att man ska vara accepterad, och för att bli det måste vissa krav tillgodoses.

Jättebra skrivet Fridah. Jag har saknat dig.

Foto: ?

20640cookie-checkStackars elever