Biten av golf!

Det var ju jättekul med golf! Tack mr chefen för denna underbara dag, det var hur kul som helst 🙂

Vi skulle spela en halvdag på Borås Golfklubb och först fick vi en genomgång hur det skulle gå till, sedan gick vi ut till Driving Range för att testa på. För mig gick det över förväntan faktiskt och jag fick till ganska många bra swingar, jag hamnade runt 145-metersflaggan med en järn-sjua ganska många gånger så det var roligt. Redan där blev jag biten och ville komma längre, snabbare och högre upp haha.

Efter cirka 35 bollar var det dags att lära sig hur man puttar och det får jag erkänna, det kan vara ganska irriterande. Antingen slår man för hårt eller för löst men när man väl får in en perfekt putt, ja då kan man inte bli annat än glad. En Green har ju ett hårt gräs så det är otroligt lätt att rulla bollen för långt så jag förstår om folk slänger iväg klubban ibland haha.

Efter puttningen var det dags att dra ut på den 9 håls långa Teknikbanan. Tyvärr minns jag inte hur lång banan var men vi hann med 4 hål, sedan började det närma sig lunch. Kanske tur det för mina ben var ganska trötta av allt balanserande på gräset så nästa gång tar jag med en fällstol så man kan vila lite. Men bra träning för mig, absolut! Teknikbanan gick ganska bra även om jag totalmissade golfbollen vid utslaget på hål 3 och den flög…låt oss kalla det, på ett unikt sätt. Att jag sedan hamnade i en bäck vid utslaget på hål 4 har jag nu förträngt helt o hållet. Det var ju trots allt fel på klubban, bollen, peggen och….

Efteråt avslutade vi med lunch på golfrestaurangen, lite golfprat och sist, en kopp kaffe på uteserveringen. En oerhört trevlig dag och jag ska absolut spela igen 🙂

La de svinge!

Lista över termerna i golf.

Bilder från http://golfers.blogg.se

20540cookie-checkBiten av golf!