Ny sexvåg i svensk film

Fröler, Magnusson & Skarsgård visar upp behagen och plötsligt börjar det snackas om en “ny svensk sexvåg”. Jag får erkänna att jag inte ser så mycket svensk film men vad jag vet så var senaste “sexvågen” på sent 60-tal och då nämns ofta Vilgot Sjömans film “Jag är nyfiken – gul” som tydligen chockade världen. Möjligtvis är det därför bland annat amerikanarna tror att svenskar har sex överallt, hela tiden (red. anm.)

Men jag förstår ändå inte själva poängen med detta påståeende. Är inte hela världen numera sexualiserad? När småbarnsföräldrar kan köpa stringtrosor åt sina barn, då tv visar heta scener i både filmer och reklam och då Sveriges Radio sänder program mitt på dagen med tips om vilka ställningar är bäst. Är svenska filmer med lite sexiga scener något nytt?

Löjligt, tycker jag.

Artikeln i Aftonbladet. Bild från www.anvari.org

20070cookie-checkNy sexvåg i svensk film