Inför Valet 2010 och hur få bra reklam?

Efter 2,5 timmars samtal om Kristdemokraternas politik har jag fått upp ångan lite. Till de som avfärdar allt vad politik heter med att “det är inget för mig” kan jag berätta, åter igen, att ni kan inte ha mer fel. Politik påverkar ju vårat vardagsliv i allra största grad och det kan faktiskt vara väldigt kul.

Hur som helst. Det blev en hel del snack och tiden räckte tyvärr inte till för alla frågor. Dessutom skulle KDs representanter ner till valstugorna på torget så mina egna frågor hann jag inte med alls. Däremot fick vi alla en undran: varför det kom så lite folk.

Affischer “överallt”, annons i lokaltidningen och ett reportage om detta i lokalradion. Ändå var vi ordentligt få men jag kan faktiskt inte förstå varför. Är politik så oerhört ointressant eller vad är det frågan om?

Själv skulle jag vilja gå ut till stadens gymnasieskolor där jag skulle kunna göra lite mer direktreklam för speciellt Hemgårdens verksamheter, kurser m.m.m. och även berätta vad som är aktuellt just nu. Jag tror att ungdomar är mer hungriga och mer aktiva på så många sätt och kanske även på politik, speciellt i år när det är valår och skolorna kanske själva har projekt angående de olika politiska partiernas ståndpunkter inom olika områden.

Själv har jag inte valt vilket parti jag ska rösta på och det är likadant inför varje val. Den främsta orsaken är vad jag tror, att partierna ändrar i sin politik att man inför varje år måste kolla exakt vart de står denna gång. Det går med andra ord inte rösta på samma sätt vid varje val, det är vad jag tror i alla fall. Så jag får väl göra som inför EU-valet, samla ihop mina hjärtefrågor och jämföra partiernas politik, för att slutligen se vilket parti som har mest plus. Det lär ju ta några timmar men jag tycker ändå att det är värt det. För rösta ska jag absolut göra! 😀

Snäll som jag är har jag letat upp diverse matnyttigt angående Val 2010. Varsågoda.

  • Sveriges Radios Valkompassen – Om du ännu inte har bestämt dig.
  • Dagens NyheterVilket parti tycker som du?
  • Expressen har inget sådant test, vad jag kunde hitta, men de har en väldigt bra sida som heter Val 2010 som sammanfattar ganska mycket.
  • Chans att vinna 10.000 kr på Aftonbladet om du kommer på “den bästa frågan” till politikerna. Valkompassen hittar du här.
  • Svenska Dagbladet har en applikation att ladda ner till sin Iphone där man kan se om man är röd eller blå. Även de har en Valkompass.
20040cookie-checkInför Valet 2010 och hur få bra reklam?