Fram för högre straffsatser i Sverige

Det är inget enkelt ämne det där, men man undrar ju vad som är fel i landet när våldtäktsmän och andra grova brottslingar kommer alltför lätt undan.

Ett exempel på detta kan man läsa om i dagens aftonbladet där Linus Backlund blev påkörd av en sjöfyllerist, fick magen uppsprättad och fick genomlida många plastikoperationer. Det bör väl påpekas att Linus och hans kompisar åkte båt mitt i natten och utan lanternor, men om vi säger så att sjöfylleri inte heller är tillåtet så borde det få en viss relevans. Mannen som körde full på sjön och som förstörde Linus liv, fick tre månader i fängelse.

Detta ämne debatteras nästan dagligen men jag undrar varför ingenting händer. Vissa skyller på överfulla fängelser men varför bygger vi inte fler?

Jag får väl även passa på att ventilera min åsikt om återfallsförbrytare med både svensk och utländsk härkomst. Min mening är att de håller på sådär så ska de ut ur landet och förvisade på x antal år. Helst till någon mörk och brutal plats utan kabel-tv.

Hårdare tag tack så att förbrytare inte vågar sig tillbaka.

19290cookie-checkFram för högre straffsatser i Sverige