Nu ska vi alla dö – igen.

Expressen skriver om det. Aftonbladet likaså. Svenska Dagbladet också. Om den nya livshotande bakterien. Själv skiter jag fullständigt i det.

Om man blickar tillbaka så har epedemierna, farhoterna, bakterierna och de stora varningarna avlöst varandra på löpande band. Medierna skriver feta rubriker att si och så många människor kommer avlida, att man ska akta sig för olika saker och försöker på något sätt sprida en slags panik, tillräckligt kraftig för att vi ska fortsätta köpa deras lösnummer antagligen.

SARS, Fågelinfluensan, Galna kosjukan, Sorkfeber, Svininfluensan och nu alltså Klebsiella pneumoniae som den senaste bakterien heter. Dock har den tydligen inte fått ett ”media-vänligt” namn ännu men det kommer väl typ i morgon skulle jag tro. Antagligen något som har med djur att göra så vad sägs om Kassakon eller Dårpippin?

Om ni verkligen vill bli hispiga, rädda eller oroliga borde ni Googla efter ”Forskarna varnar för” så lär ni inte ens våga utanför dörren i morgon.

19120cookie-checkNu ska vi alla dö – igen.