Jag gillar djurplågeri

Tillåt mig att chocka er en smula, ni som trodde jag var en snäll kille. Men först, låt oss googla lite och se vad som egentligen räknas som djurplågeri…

WikipediaDjurplågeri är i svensk rätt ett brott enligt 16 kap. 13 § brottsbalken, som innebär att någon uppsåtligen eller av grov oaktsamhet otillbörligen utsätter djur för lidande, exempelvis genom att djuret misshandlas, överansträngs eller vanvårdas. Påföljden för djurplågeri är böter eller fängelse i högst två år.

Det jag fastnar för är ordet uppsåtligen, alltså något jag gör med vilje och beräknande. Som att klippa klorna på hunden jag har, eller att ge henne en dusch. Det är ju uppsåtligen MEN hon tycker inte heller om det. Så egentligen är jag ju en djurplågare. Eller? Jag gör ju inte som hon vill eller som hon trivs med alla gånger och hon blir arg/ledsen/skamsen/besvärad så är inte det ett slags djurplågeri?

Tur att jycken inte kan skriva och skicka klagomål via e-mail. Det hade nog blivit ett jäkla gnäll med tanke på att hon mentalt är ungefär 3,5 år gammal…

18470cookie-checkJag gillar djurplågeri