Hört talas om Vaskning?

Jag får erkänna att jag inte hade en aning om vad detta innebar. Guldvaskning har man ju hört talas om men inte att vaska champagne.

För den som inte vet vad jag pratar om så innebär vaskning på krogen att man köper en dyr champagne och häller ut den i vasken. Då talar vi om dyra flaskor och helst i jumboformat. Vissa säger att detta fenomen är en myt, andra säger att det existerar. Själv tror jag på det senare. Jag menar varför inte? Det finns alltid rika knösar som har mer pengar än förstånd. En ganska barnslig företeelse tycker jag.

Fenomenet påminner om en viss Schyman som ju eldade upp 100.000 kronor och båda de här sakerna handlar inte om avundsjuka. Att jag också skulle vilja göra så. Snarare att man kan använda pengarna till nyttigare saker eller som det står på Unicefs hemsida: ”100 kronor räcker till 90 vattenreningstabletter, som ger ca 400 liter rent vatten.

Läs artikeln om vaskning här.

18020cookie-checkHört talas om Vaskning?