Ett smart tips i värmeböljan

Efter en orolig natt är jag äntligen uppe, på riktigt. Först tyckte jag det var för varmt, sedan blev jag hungrig men eftersom jag inte har någon mat hemma så fick jag vänta tills jag blev trött nog att somna ändå. Sedan var det några killar här utanför vars hund började skälla. De svor högt, tjoade, ropade och slängde något i asfalten så jag inte kunde nanna. Efter ett tag gick de iväg, vinglandes, och jag gjorde nya försök.

Efter en stund beslutade jag mig att lyssna på radio istället, ett program i P3 och P4 som heter Vaken, och som faktiskt är ganska bra ibland. Inatt var det som vanligt en bunt förvirrade människor som ringde in till programmet men så var det en äldre dam som ringde in och sa något väldigt intressant….hur man får det svalare i rummet.

Hennes tips var att man skulle placera sin säng nedanför ett fönster, ha det öppet över natten, bestämma sig vilken mat man ville tina upp från frysen under natten tills dagen efter, linda in det i en handduk och lägga det i fönsteröppningen. Eftersom kall luft sjunker och varm luft lyfter så kommer det fläktande luft genom det öppna fönstret ovanför sängen, som drar med sig kylan från maten ner till sängen och på morgonen borde det vara färdigtinat och du har fått en lagom sval natt! Kom bara ihåg att is smälter så hennes förslag var att svepa in maten i några handdukar, ett lakan eller liknande så att vattnet kan absorberas ordentligt.

Riktigt smart, eller hur? Vi får väl hoppas att det kommer en värmebölja till snart, så man får testa haha. Idag är det 20 grader varmt och det ser ganska grått ut men vem vet?

Nej, nu ska jag iväg och handla lite mat så kanske man slipper gå till sängs hungrig idag igen. Men vi ses ju senare. Såklart!

Ha en bra dag 😀

16980cookie-checkEtt smart tips i värmeböljan