Prostitution via Arbetsförmedlingen

I Skånskan.se kan man idag läsa om en arbetsförmedlare som uppmanat en arbetssökande kvinna att börja med prostitution och ska jag vara helt ärlig så är jag inte alls förvånad. Snarare tvärtom.

Det var så länge sedan jag skrev om detta att jag inte ens orkar leta efter inlägget och länka dit men jag skriver gärna om detta. Min övertygelse är prostitution kommer bli alltmer vanligt i vårat kära avlånga land, allt tack vare en kombination av både storkris och ökade klyftor i samhället. De rika blir rikare och de fattiga allt fattigare och när dessutom priserna höjs men inte bidragen då kan vem som helst räkna ut att det ekonomiska inte går ihop. Än värre om man har barn som växer ur sina kläder på nolltid o.s.v.

Så vad gör man när man redan sålt av allting på Tradera eller Blocket, har lånat av både släktingar och vänner men ekonomin ser ut att flyga sin kos? För det är ju, tyvärr får man väl säga, så att sex alltid säljer och dessutom är det svarta pengar. Och pengar måste man ju ha för att få åtminstone mat på bordet. Ibland hjälper inte ens bidrag eller soc-pengar, speciellt inte när deras regler inte håller sig inom verklighetens ramar och vissa handläggare verkar vara paragrafryttare.

Tillåt mig berätta en liten historia om en bekant till mig…

Han bor i en liten etta och lever på socialbidrag, har haft viss sjukdomshistorik och blev nyligen opererad för vissa tarmproblem. Han har det tufft både fysiskt och ekonomiskt men försöker hålla skenet uppe i alla väder. Beröm borde han ha, och han vill verkligen ha ett jobb så snabbt som möjligt, men som sagt så har vi en storkris just nu så det är tufft för honom.

Tack vare hans extremt låga hyra kan han få socbidrag även om han har en bostadsrätt och som ni kanske vet så har man ju en reparationsfond när man bor i en bostadsrätt. Denne är avsedd för att rusta upp lägenheten vid behov och införskaffa nya vitvaror när de går sönder. I vår bostadsrättsförening dras 30 kr varje månad till den fonden så det tar ju en halv evighet om man ska spara ihop till t.ex. en spis. Hur som helst hade han en spis som var rent livsfarlig att använda. Man visste inte om spisen var av eller på och luckorna höll på att ramla av, så han bestämmer sig helt enkelt att skaffa en bättre begagnad och drar pengarna ut reparationsfonden och vad tror ni Soc gör? Jo, de drar in hans bidrag en hel månad för de ser uttaget som en extra inkomst. Smidigt värre!

Som tur är ställde sig hyresvärden m.fl. bakom honom och förklarade ärendet och jag tror nog att Soc kommer backa, dock är ju problemet att det är en bostadsrätt, något som strider mot deras regler i vanliga fall så de vet ju inte hur de ska agera. Dock hoppas jag att det finns lite mänskligt folk där och att de ser verkligheten som den är och inte som det är skrivet i böckerna.

Nu kom jag ifrån ämnet en hel del men visst är det så att samhället har blivit tuffare, klyftorna ökar och mumlet har ökat i volym till åtminstone gnällande. Vilket är bra! Folk ska inte ens behöva tänka tanken på att behöva försörja sig på prostitution, inte i en välfärdsstat som Sverige, om vi nu gör skäl för det epitetet fortfarande.

Då är det ju något som har gått rejält åt skogen här i landet.

Artikeln i Skånskan.

Bilder från www.veridict.se och scrapetv.com

16780cookie-checkProstitution via Arbetsförmedlingen