Sverige, sjätte snyggast i världen

Enligt det brittiska marknadsundersökningsföretaget OnePoll är vi inte längre vackraste folket i världen och blir slagna av både USA och Italien.

Men om man läser i artikeln så handlar det egentligen inte om det, befolkningen alltså, utan kända och vackra människor. En ganska knäpp undersökning då huvudutbudet at filmer är amerikanska och när de dessutom har över 300 miljoner invånare och kändistätheten är gigantisk jämfört med Sverige så är det väl inte så konstigt?

Men över lag är vi ju faktiskt Sverige känt för sina vackra kvinnor och man får ofta höra att “alla” kvinnor är blonda i vårat land. Dessutom att vi har isbjörnar på gatorna och att svenskarna är såpass liberala att vi har sex överallt. Nu vet vi ju att detta knappast är sant men lite roligt är det ju.

Genom åren har jag pratat mycket med amerikanare i olika chatrum och killarna brukar ofta vara lite småsura att jag kommer från Sverige. En kille frågade mig hur det känns att bo i ett land fyllt av supermodeller. Jag svarade honom att det faktiskt är lite tråkigt då de flesta verkar sträva mot samma ideal och han kallade mig, ganska omgående faktiskt, för en total jubelidiot. Mångfald och det faktum att vi alla är olika är mer spännande för mig och vem vill ha en plastkvinna som enbart bryr sig om sitt utseende hela tiden? Det finns annat i livet som är viktigare.

Slutligen kan man ju undra vad det är för folk som beställer sådana undersökningar och om resultatet verkligen är intressant. För egentligen, vem bryr sig? 😀

Foto på Izabella Scorupco, taget av Lotte Fernwall.

16220cookie-checkSverige, sjätte snyggast i världen