Hemsk nyhet från Bagdad

Skulle du kunna skjuta en hund i nacken bara för att det är ett jobb?

Som hundägare och djurvän så har jag tudelad åsikt om detta. Att Bagdad på grund av bättre levnadsstandard råkar få en massa herrelösa hundar på köpet kan man ju förstå, och det går inte att ha en massa hundar med olika sjukdomar, fästingar löss etc soringandes överallt. Så då är det enklaste att skjuta av dem och siffran ligger på 58.000 stycken under en tremånadersperiod.

58.000??!! Okej, jo då får man väl verkligen hålla med om att det är befogat. Det är säkert så att hundar inte har lika hög standard i olika länder att bli just husdjur heller. De är mindre förmänskligade i andra länder. Där används ofta hundarna som arbetsdjur.

Trots allt detta, och jag vet att det är befogat, så svider det lite i hjärtat på mig när jag läser artikeln i aftonbladet. Stackars hemlösa, förvirrade, förvildade hundar som lever enbart efter sina instinker, vars enda mål i livet är att överleva. Helt oskyldiga djur, med en intelligens av ett treårigt människobarn, skjuts i nacken med gevär eller förgiftas. Sedan samlas de ihop och begravs i massor. På ett sätt är det väldigt sorgligt. På ett annat väldigt behövligt.

Men det svider.

15260cookie-checkHemsk nyhet från Bagdad