Sälja mig själv på gatan

Javisst, det vore väl inget konstigt alls egentligen, för det är vad du måste vara beredd på att göra om du är under Arbetsförmedlingens allsmäktiga vingar. LO:s Wanja Lundy-Wedin har tydligen blivit förbannad på detta, att arbetslösa ungdomar tvingas bjuda ut sig själva samtidigt som de gör reklam för Arbetsförmedlingen på ett, enligt henne, motbjudande sätt.

Därmed vill jag ta tillfället i akt och välkomna Wanja till något som kallas för Verkligheten. Eller som Lasse Brandeby alias Kurt Olsson skulle ha sagt, “-Välkommen till Sverige, i verkligheten, idag.” där sådana här saker inte alls är ovanligt. Tidningarna skriver med jämna mellanrum om hur förödmjukande det är att gå i Arbetsförmedlingens koppel, och jag är lite förvånad att det inte skrivs mer om det, men så är det ju idag i dagens samhälle. Cancersjuka ska jobba, sjukvården körs över av allvetande utredare på Försäkringskassan och en arbetssökande är inte vatten värd när det står 300 andra sökande på kö. Är du obekväm så åker du ut direkt och ersätts med någon annan som kan slicka uppåt lite duktigare. Om du inte blir utbytt efter 6 månaders provanställning då det alltid finns billigare alternativ.

Välkommen till verkligheten Wanja, hur känns det att ha vaknat?

Artikeln i Aftonbladet.

15070cookie-checkSälja mig själv på gatan